Socionomer och thaimat

För ett tag sedan blev vi kontaktade av ett företags om planerar att hålla en rekryteringsträff för företag och arbetssökande för att visa på att det går att hyra socionomer likaväl som annan personal. De ville bjuda på lite mat och tyckte att det var roligt att prova något annat än den traditionella plockmaten så de undrade om inte vi kunde fixa lite thai-plockmat. Självklart sa vi ja. Det är ett fantastiskt sätt att få fler att upptäcka detta fantastiska kök som vi älskar så högt. Framför allt får vi chansen att visa vad thaimat egentligen är, det vill säga mat milsvid från det som serveras på en lunchbuffé. Jag säger inte att det är dålig mat, men det är sällan renodlat thailändskt utan snarare en mix av flera delar av det asiatiska köket. Sushi till exempel, som ofta förekommer på lunchbufféer, tillhör det japanska köket inte det thailändska. Vårt kök är fortfarande lite tilltufsat efter branden men det ska vara helt återställt i nästa vecka och då börjar vi provlaga meny till socionomerna. Vi har en tanke på att göra thai street food.

bbb