Info

thai-food-008

Den största skillnaden mellan europeisk mat och thailändsk mat är kryddorna och ingredienserna. I Thailand använder man kryddorna och ingredienserna på ett beprövat sätt så att det blir en fin balans av smaker i maträtten. En annan stor skillnad är också hur man lägger upp maten. I Europa är det inte så viktigt hur maten ser ut på tallriken men i Thailand är det desto viktigare. Maten ska vara upplagd på ett visst sätt som attraherar ögat och det ska gärna garneras med vackra och härliga detaljer. Det thailändska köket bjuder på mat av alla styrkegrader. Man hittar allt från mild mat till väldigt stark mat. Chilin kom till Thailand på 1500-talet från Portugal, annars är de flesta kryddorna de använder i Thailand hämtade från Indien och konsten att steka och fritera maten kommer från Kina. I det thailändska köket använder man främst kött, kyckling, skaldjur, fisk och många olika grönsaker.

När man besöker ett thailändskt hem ser man många många olika skillnader mot hur vi har det i Europa. Thailändare äter sin mat sittandes på golvet. De använder inte köksbord och stolar så som vi gör i Europa. De använder sig av gaffel och sked när de äter. Knivar används aldrig då maten de äter aldrig behövs skäras. När de äter nudlar, och ibland när de äter andra rätter, använder de sig av pinnar.
Maten de serverar består av minst två förrätter. Huvudrätten består även den av många olika rätter. Ibland serveras all mat samtidigt och då kan det vara bra att veta att man helst ska äta av endast en rätt åt gången. Man kan välja att bara ta små portioner för att sedan ta en gång till ifall man skulle vilja. Efterrätterna som serveras i Thailand är oftast frukter av olika slag.

thai-food-009

När vi inredde vår restaurang hämtade vi all inspiration från Thailand. När du kommer in i vår restaurang hänförs du av de fantastiska skulpturerna, den vackra inredningen och det varma välkomnandet du får av personalen. Allt detta tillsammans med vår smakrika meny gjord på de allra bästa råvarorna gör att du alltid känner dig välkommen tillbaka.

im-g-01  im-g-02  im-g-05 im-g-07 im-g-08 im-g-09 im-g-10