Socionomer och thaimat

För ett tag sedan blev vi kontaktade av ett företags om planerar att hålla en rekryteringsträff för företag och arbetssökande för att visa på att det går att hyra socionomer likaväl som annan personal. De ville bjuda på lite mat och tyckte att det var roligt att prova något annat än den traditionella plockmaten så de undrade om inte vi kunde fixa lite thai-plockmat. Självklart sa vi ja. Det är ett fantastiskt sätt att få fler att upptäcka detta fantastiska kök som vi älskar så högt. Framför allt får vi chansen att visa vad thaimat egentligen är, det vill säga mat milsvid från det som serveras på en lunchbuffé. Jag säger inte att det är dålig mat, men det är sällan renodlat thailändskt utan snarare en mix av flera delar av det asiatiska köket. Sushi till exempel, som ofta förekommer på lunchbufféer, tillhör det japanska köket inte det thailändska. Vårt kök är fortfarande lite tilltufsat efter branden men det ska vara helt återställt i nästa vecka och då börjar vi provlaga meny till socionomerna. Vi har en tanke på att göra thai street food.

bbb

När det oförutsedda händer

aaa

Den här bilden är tyvärr snudd på identisk med vad som hände i vårt kök för några dagar sedan. Olja fattade eld och lågorna slog upp i fläkten. Tack vare min rådiga personal, som snabbt fick tag i en eldsläckare, spred sig inte elden i hela köket men den förstörde en hel del. Försäkringen täcker skadorna men det tar lite tid att få ordning på allt igen. När sådant här som är helt omöjligt att förutse händer är det i alla fall skönt att det finns låneaktörer där anmärkning är OK! Jag förespråkar egentligen inte lån till något annat än bil, bostad och studier men det är så lätt att sitta och snacka om när man själv har marginalerna för att klara oförutsedda utgifter. Alla hushåll har inte det och det är oerhört viktigt att komma ihåg. Olyckor händer lätt och ibland blir det värre än tänkt. Jag är oerhört tacksam över att ha tillräckliga försäkringar och att ingen blev allvarligt skadad. Snälla läsare, se till att ha en brandsläckare hemma, den kan rädda liv.

 

Förändringar och förbättringar

Hej kära gäster.

Vi håller på att göra om i vår fina restaurang, för att göra det ännu mer trevligt för våra kunder. Mat ska ätas i fina omgivningar! Vi har nästan omdekorerat hela restaurangen, men det är inte helt klart ännu.

Någonting som vi har märkt är att det krävs många fler upphängningskrokar…. Speciellt under vintern då alla våra gäster har tunga jackor och kappor som de gärna vill hänga av sig innan de sätter sig till bords.

Vi har därför beställt lite mer praktisk inredning härifrån, som vi förhoppningsvis lyckas få upp innan vi slår upp våra dörrar igen för detta år.

Vår kock har varit i Bangkok och låtit sig inspireras av många fina restauranger. Den på bilden är fantastiskt vacker och maten är tydligen utmärkt också. Det är kul när saker förändras, inte minst när man får vara med och designa själv. Vi är inspirerade för tillfället! Gott nytt år.

Sista dagarna av oktober!

good

Nu är vi inne i slutklämmen av oktober och det känns som om vi fått vad vi ville av månaden. Det har blivit höst, vi märker att fler och fler kommer hit och värmer upp sig med en soppa eller lyxar till det med en friterad ananas på eftermiddagen. Dock har vi fått lite biltrubbel igen med leveransbilen, nu var det bara att vi behövde dimljus till bilen då de hade gått sönder. Så det ordnade sig ganska enkelt. Men återigen får vi officiellt gå ut med en liten ursäkt till er som fick vänta lite längre än normalt när bilen var inlämnad. Nu ser vi i vilket fall som helst fram emot november och allt vad det kommer innebära. Snart är julen här igen! 

Välkommen oktober!

hey Nu är hösten här på riktigt och jag börjar känna av mina leder, jag gör alltid det på höstkanten så jag funderar på att ta en rejäl genomkörare thaimassage är ju som bekant undergörande för trötta muskler så det här kommer absolut att hjälpa mig att må lite bättre.

Snart helg igen!

Nu står det torsdag i kalendern igen och återigen konstaterar jag att tiden går sådär galet snabbt. Känns som om det var torsdag för två dagar sedan, men det är ju trots allt också ett bra tecken. Ju mer man har att göra, ju snabbare känns det som tiden går. Så det måste betyda att restauranger går bra, eller att jag i alla fall har något att göra varje dag.

Apropå restaurangen så är det faktiskt en av våra servitriser som ska gifta sig nu i september så nu håller vi allihop på att försöka hitta bröllopspresent till henne och hennes blivande. De flesta vill köpa något gulligt, men jag är lite mer inne på att hitta något bra bland alla coola presenter som finns. Tänk att  ge dem ett presentkort på fallskärmshopp eller något annat häftigt? 

fall

Semestern slut?

Hej allesammans!

Nu känns det verkligen att hösten börjar närma sig och att människor börjar komma hem från ledigheter och semestrar. Så nu när ni kommer till stan igen och kanske är trötta på grillat? Eller helt enkelt trötta på att laga mat? Titta in hos oss, vetja!

välko

Eftersom några av er har undrat hur det gått med Anuraks letande efter sommarstuga så kan jag glatt berätta att de antagligen kommer låsa affären med det som de tittat på senast. Jag känner fortfarande att det är enklare att bara låna online, så slipper man allt det där med att äga och underhålla själv. Men grattis, kompis! Det kommer bli himla bra!