Socionomer och thaimat

För ett tag sedan blev vi kontaktade av ett företags om planerar att hålla en rekryteringsträff för företag och arbetssökande för att visa på att det går att hyra socionomer likaväl som annan personal. De ville bjuda på lite mat och tyckte att det var roligt att prova något annat än den traditionella plockmaten så de undrade om inte vi kunde fixa lite thai-plockmat. Självklart sa vi ja. Det är ett fantastiskt sätt att få fler att upptäcka detta fantastiska kök som vi älskar så högt. Framför allt får vi chansen att visa vad thaimat egentligen är, det vill säga mat milsvid från det som serveras på en lunchbuffé. Jag säger inte att det är dålig mat, men det är sällan renodlat thailändskt utan snarare en mix av flera delar av det asiatiska köket. Sushi till exempel, som ofta förekommer på lunchbufféer, tillhör det japanska köket inte det thailändska. Vårt kök är fortfarande lite tilltufsat efter branden men det ska vara helt återställt i nästa vecka och då börjar vi provlaga meny till socionomerna. Vi har en tanke på att göra thai street food.

bbb

Fredagsmys från oss?

frid

Idag vaknar vi upp till fredag igen och det är ju verkligen inget att klaga på. Efter en ganska hektiskt vecka här i restaurangen så ser vi fram emot en lika hektiskt helg. Så varför inte slippa matlagningen idag och kom hit och hämta upp fredagsmaten?

Kanske en  Pat Thai Gai till middag och en Friterad banan med vaniljglass till efterrätt? Kan fredagsmyset bli mysigare än så? 

Ruggiga hösten är här!

Hej alla kära kunder!

Nu har det verkligen blivit kallare i vindarna, känner ni av det också? Därför tänkte jag idag tipsa er om en enkel värmande that-soppa som ni kan laga hemma om det regnar lite för mycket för att komma hit till oss.

Du behöver:

  • 2 gula lökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 2 citrongrässtjälkar 
  • 2 tsk finriven ingefära 
  • 1 msk olja 
  • 4 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 250 g kycklingfilé 
  • 4 dl kokosmjölk 
  • 1 tsk asiatisk fisksås 
  • 1 pressad lime 
  • 1 tsk röd currypaste

 

Gör såhär:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Strimla citrongräset.
  3. Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära i olja på låg värme.
  4. Tillsätt buljong och låt koka några minuter.
  5. Strimla kycklingfiléerna smått och lägg i pannan/grytan.
  6. Häll i kokosmjölken och koka ytterligare några minuter tills kycklingen är genomkokt.
  7. Smaksätt med fisksås, lime och currypaste.

sma

Sommarnyheter!

Hej allihop!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig till sommaren och vi kommer från och med i morgon börja servera två sommarfavoriter här igen. Nämligen friterad glass och vår egna mix mellan den traditionella friterade bananen och Sveriges bananasplit. Så kom in och njut av just er favorit från och med i morgon fram tills i höst!

fried

Förutom nyheterna på menyn så håller Anurak på att köpa ett sommarhus för i år, så han har lämnat skeppet den här veckan för ett möte med en fastighetsmäklare Lysekil. Vi får hoppas att han inte blir allt för kär i huset de hittar så att han inte håller sig borta på tok för ofta! Men jag håller ställningarna tills han är tillbaka, så kom gärna och håll mig sällskap, vetja!

Thaistroganoff, på enkelt vis!

En svensk variant av korv stroganoff med Thailändska smaker;

Du behöver: 

  • 400 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 3 dl lätt kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt

Gör såhär: 

  1. Skär korven i strimlor.
  2. Strimla purjolöken.
  3. Koka upp kokosmjölk, tomatpuré, sweet chilisås och salt i en traktörpanna.
  4. Blanda i korv och purjolök.
  5. Koka på svag värme under lock några minuter.

tha