Vi fixar personliga bordsplaceringar

Behöver du hitta något kul till bröllopsmiddagen eller födelsedagsfesten, när det gäller dina bordsplaceringar? Vi hjälper till att fixa personliga bordsplaceringar efter dina önskemål. Vi använder fotopapper och bläck av bästa kvalité från nordicink.se och du kan även få in personliga bilder och inte bara text. För visst är det vackert att få sitt namn skrivet med thailändska bokstäver? Problemet är att gästerna inte förstår det alla gånger och då kan det vara festligt med en bild av personen bredvid namnet. Det går även bra att beställa borsplaceringar genom att skicka in en namnlista. Vi skriver ut dem med de namn du vill ha, både med thailändska eller svenska bokstäver, och korten får ett fint thailändskt tema. Vi anpassar givetvis korten så att de passar till vilken typ av fest det är. Hos oss är du välkommen att fira alla dina stora högtider. Både de årliga och dem som enbart inträffar vid ett fåtal tillfällen i livet.

Matcha alltid bordsplaceringskorten med dukningen

Socionomer och thaimat

För ett tag sedan blev vi kontaktade av ett företags om planerar att hålla en rekryteringsträff för företag och arbetssökande för att visa på att det går att hyra socionomer likaväl som annan personal. De ville bjuda på lite mat och tyckte att det var roligt att prova något annat än den traditionella plockmaten så de undrade om inte vi kunde fixa lite thai-plockmat. Självklart sa vi ja. Det är ett fantastiskt sätt att få fler att upptäcka detta fantastiska kök som vi älskar så högt. Framför allt får vi chansen att visa vad thaimat egentligen är, det vill säga mat milsvid från det som serveras på en lunchbuffé. Jag säger inte att det är dålig mat, men det är sällan renodlat thailändskt utan snarare en mix av flera delar av det asiatiska köket. Sushi till exempel, som ofta förekommer på lunchbufféer, tillhör det japanska köket inte det thailändska. Vårt kök är fortfarande lite tilltufsat efter branden men det ska vara helt återställt i nästa vecka och då börjar vi provlaga meny till socionomerna. Vi har en tanke på att göra thai street food.

bbb

När det oförutsedda händer

aaa

Den här bilden är tyvärr snudd på identisk med vad som hände i vårt kök för några dagar sedan. Olja fattade eld och lågorna slog upp i fläkten. Tack vare min rådiga personal, som snabbt fick tag i en eldsläckare, spred sig inte elden i hela köket men den förstörde en hel del. Försäkringen täcker skadorna men det tar lite tid att få ordning på allt igen. När sådant här som är helt omöjligt att förutse händer är det i alla fall skönt att det finns låneaktörer där anmärkning är OK! Jag förespråkar egentligen inte lån till något annat än bil, bostad och studier men det är så lätt att sitta och snacka om när man själv har marginalerna för att klara oförutsedda utgifter. Alla hushåll har inte det och det är oerhört viktigt att komma ihåg. Olyckor händer lätt och ibland blir det värre än tänkt. Jag är oerhört tacksam över att ha tillräckliga försäkringar och att ingen blev allvarligt skadad. Snälla läsare, se till att ha en brandsläckare hemma, den kan rädda liv.

 

Förändringar och förbättringar

Hej kära gäster.

Vi håller på att göra om i vår fina restaurang, för att göra det ännu mer trevligt för våra kunder. Mat ska ätas i fina omgivningar! Vi har nästan omdekorerat hela restaurangen, men det är inte helt klart ännu.

Någonting som vi har märkt är att det krävs många fler upphängningskrokar…. Speciellt under vintern då alla våra gäster har tunga jackor och kappor som de gärna vill hänga av sig innan de sätter sig till bords.

Vi har därför beställt lite mer praktisk inredning härifrån, som vi förhoppningsvis lyckas få upp innan vi slår upp våra dörrar igen för detta år.

Vår kock har varit i Bangkok och låtit sig inspireras av många fina restauranger. Den på bilden är fantastiskt vacker och maten är tydligen utmärkt också. Det är kul när saker förändras, inte minst när man får vara med och designa själv. Vi är inspirerade för tillfället! Gott nytt år.

Snart är julen här

Nu är det snart jul! Vi har bestämt att ge Thai Valley en riktigt fin julklapp i år. Vi ägare tänker nämligen uppgradera både vår servis och vår matsalsdekorationer under julen! Det är alltid lika roligt med förändring, och vi tror att våra kunder kommer att uppskatta lite uppgradering.

Thaimat handlar lika mycket om matens skönhet som med smaken. Vi dekorerar gärna maten vi tillagar i Thailand, då ögat ska få lov att äta sig lika mätt som munnen. Vi lägger därför stor vikt på hur vi presenterar maten, vilket är anledningen till att vi ska byta ut vår servis. Det är jättekul att tänka på vad för slags servis vi ska ha och vi har inte helt bestämt oss än, men vi har fastnat för några fina serviser från Rörstrand. Det finns många fina att välja på där.

Hoppas alla våra läsare och besökare har det fint i denna jultid!

God jul från Thai Valley!

Händelserik morgon

Idag när vi kom till köket var det stopp i avloppet! Fett är det som är orsaken för trots att thaimat är nyttigt är det även fett i kokosmjölken. Nyttigt fett för människor, men inte så nyttigt för avloppet. Vi hade tur i oturen, då två mycket trevliga killar snabbt kom med spoltjänst. Efter bara någon timme kunde vi fortsätta laga god mat. Dessa trevliga killar ville inte ens få en portion mat gratis, utan båda två köpte varsin Pad Thai till lunch! Det är mycket som kan hända när man driver restaurang.